A szőlőmag hatásai az emberi szervezetre

A szőlőmagban rejlő hatóanyagok – polifenolok – gátolják az öregedés folyamatait,  az erek falát rugalmassá teszik. Védi az érrendszert a meszesedéstől, így csökkenti a trombózisveszélyt is. A látás javításban is nagy szerepet játszik. Serkenti a kötőszövetek tartalmának megújulását. Jótékonyan befolyásolja a vér koleszterinszintjét, megelőzi a szívbetegségek kialakulását, csökkenti a szívinfarktus kialakulásának esélyét.

Erősen antioxidáns hatású, így védi a sejtek genetikai anyagát a károsodások ellen, jó eséllyel előzve meg ezzel a rák kialakulását. Gyulladás gátló hatása sem elhanyagolható, valamint erősíti a szervezetet a stressz ellen.

A szőlőmagban található antioxidánsok képesek átjutni a véragy gáton, így megóvják az agy sejtjeit a káros szabad gyököktől. Megvédi a várzsírokat az oxidálástól, védve ezzel a meszesedéstől. Jótékony hatása van az ízületekre.

A szőlőmag összességében nagyon jó immunrendszer erősítő, így számos szezonális betegség – influenza, vírusos felső-légúti gyulladások – megelőzhetőek vele.

A szőlőmag őrlemény minden aktív sportolónak vagy fizikai munkát végzőnek javasolt, mivel védi az ízületeket, erősíti az érrendszert és serkenti az anabolizmust. Az irodai munkát végzőknek, városi embereknek szintén ajánlott a stressz káros hatásainak leküzdésére, a stressztűrő képesség fokozására, melyet a szabadgyökök semlegesítésével ér el.

 

 
 
 
 


Az allergiások is örülhetek

A szőlőmag készítmények rendszeres fogyasztása csökkenti a kellemetlen allergiás reakciókat, egyes esetekben meg is szűnteti azokat.

Elpusztítja a bélrákos sejteket a szőlőmag-kivonat

Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb felfedezése volt, hogy a Kentucky Egyetemen készített szőlőmag kivonat által laboratóriumi körülmények közt a leukémiás sejtek pusztítani kezdték önmagukat. A további ku, tatások során kiderült, hogy a szőlőmag kivonat alkalmazása után egy napon belül elpusztult a rákos sejtek nagy része, 76%-a.

"Jó ideje tudjuk, hogy a szőlőmag-kivonat bioaktív összetevői többféle ráktípus ellen is bevethetők. Ez a tanulmány bizonyítja, hogy ugyanaz a mutáció, ami a kezelésekkel szemben ellenállóvá és áttétre hajlamossá tesz a bélrákot, sérülékennyé változtatja a szőlőmag-kivonattal szemben" - mondta Molly Derry doktorandusz hallgató, aki Rajesh Agarwal professzor laboratóriumában dolgozik a Coloradói Egyetem Rákkutató Központjában. A szakember hozzátette, hogy az alattomos kór egyre gyakoribbá válása miatt kiemelten fontos a hatékony kezelési módszer megtalálása. A zsírban gazdag étrend, az ülő életmód és a szűrővizsgálatok elmulasztása révén a betegek 60 százalékánál előrehaladott stádiumban kerül diagnosztizálásra a bélrák. "A szelektíven célzott terápia áttörést hozhat a klinikai gyakorlatban" - hangsúlyozta Derry.

   
 
 
 

 

Papp-Bor BT. - Papp Pincészet
8314 - Vonyarcvashegy Cseri utca 8.
pappbor@freemail.hu - attila.pappbor@gmail.com
Tel/Fax: 0683/348-138 - 30/2678809 - 30/2048048
 
Rólunk | Boraink | Pálinkáink | Szőlőmag örlemény | Fesztiválok | Galéria | Kapcsolat | Webshop
Papp-Bor BT. - Papp Pincészet | 8314 - Vonyarcvashegy Cseri utca 8. | pappbor@gmail.com - attila.pappbor@gmail.com | Tel/Fax: 0683/348-138 - 30/2678809 - 30/2048048