|
|
|
Száraz fehér minőségi bor. Magyarországon a telepített fehér szőlőfajták közül messze a legnagyobb aránya az olaszrizlingnek van, amit különös neve ellenére hagyományos magyar fajtának tekinthetünk. Ez a magas telepítési arány kifejezi a magyar vincellérek generációjának értékítéletét és egyben azt is jelenti, hogy a mai magyar borszerető, borivó népesség ezen a boron nőtt fel. A rizling számunkra maga a bor, az etalon, minden jelző és jellemzés nélkül. Régi szerelmünk, akihez mérni tudjuk az új kalandok ízét, illatát, de aztán boldogan térünk vissza hozzá.
Színe sárgászöld, elegáns illata rezedára, keserű mandulára emlékeztető. Fogyasztását minden ételhez, magányos elmélkedéshez vagy baráti beszélgetéshez 14 C-ra hűtve
ajánlom Önnek. |
|
Papp Családi Pincészet
Olaszrizling
Száraz |
|
|
|
|
Száraz fehér minőségi bor. Magyarországon a
telepített fehér szőlőfajták közül messze a
legnagyobb aránya a rizlingnek van, amit különös neve
ellenére hagyományos magyar fajtának tekinthetünk. Ez a magas telepítési arány kifejezi a
magyar vincellérek generációjának
értékítéletét és egyben azt is jelenti, hogy a mai magyar
borszerető, borivó népesség ezen a boron nőtt fel. A
rizling számunkra maga a bor, az etalon, minden jelző és
jellemzés nélkül. Régi szerelmünk, akihez mérni tudjuk az új
kalandok ízét, illatát, de aztán boldogan térünk vissza
hozzá. Színe sárgászöld, elegáns illata rezedára, keserű mandulára emlékeztető. Erőteljes ízei, szép savai hosszan megmaradnak
érzékünkben és emlékezetünkben. Fogyasztását minden
ételhez, magányos elmélkedéshez vagy baráti
beszélgetéshez 14 C-ra hűtve ajánlom Önnek.
|
|
Papp Családi Pincészet |
|
Rajnai Rizling
Száraz |
|
|
|
|
|
Francia eredetű, a világ egyik legismertebb, értékes szőlőfajtája. Jellegzetes illat- és ízvilága az utóbbi évtized egyik siker- fajtájává tette. A fajta nem kedveli a hosszas fahordós érlelést. Élénk savú, erőteljes illat- és ízvilágú, vegetális jegyeket felmutató bor születik belőle.A legszebb savignon blanc borok a magas mésztartalmú, hűvösebb területeken teremnek. A sauvignon blanc (ejtsd: szovinyon blan) a chardonnay mellett az egyik legismertebb és legdivatosabb fehér borszőlőfajta. A sauvignon blanc-t abszolúte spárgaborként aposztrofálják. Van ebben sok igazság, de hatóköre azért ennél szélesebb.
Mindenféle pikáns szósszal megfejelt fehér húshoz és tengeri herkentyűhöz illik. Halhoz meg pláne. Pisztránghoz például. Szervírozási hőmérséklet: 10°C
|
|
Papp Családi Pincészet |
|
Sauvignon Blanc
Száraz |
|
|
|
|
A három bor az Olaszrizling a Szürkebarát és a Cserszegi
fűszeres egyedi házasításából készült, rendkívül magas élvezeti
értékű félszáraz fehérbor. A házasításnál törekedtünk arra, hogy
a három alapbor legjobb tulajdonságait megőrizzük.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 fok Celsius
A három bor az Olaszrizling a Szürkebarát és a Cserszegi
fűszeres egyedi házasításából készült, rendkívül magas élvezeti
értékű félszáraz fehérbor. A házasításnál törekedtünk arra, hogy
a három alapbor legjobb tulajdonságait megőrizzük.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 fok Celsius.
|
|
Papp Családi Pincészet |
|
Papp Ámor
FélSzáraz |
|
|
|
|
A fajta Franciaországból származik, ahol pinot griesként
ismerik. Különösen jelentős a részarány a Balaton-felvidéken.
Apró, tömött fürtű fajta. Érett bogyói lilásvörösek, bora ezért
olykor halvány aranysárga, sőt akár rozéra emlékeztető is lehet. A bor illata fűszeres, mézes, zamatos, speciálisan a fajtára
jellemző. Amikor magas cukorfokkal érik be, természetes édesbort
ad. Az ízben jellegzetes, a gyógyfüvekre emlékeztető ízkomponens.
Gasztronómiai ajánlat: borjú,
lazac, szószos halak, gombás ételek (rántott gomba), zöldszószos tészták mellet kiválóan érvényesül,
de az
évjárat értékei ezen jóval túlmutató kísérletezésre
invitálják az ínyenceket.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 12 fok Celsius. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Szürkebarát
Félédes |
|
|
|
|
A fajtát 1960-ban a Keszthely melleti Cserszegtomajon Dr. Bakonyi Károly (†2010 május 26.) keresztezte az Irsai Olivér és a piros tramini szőlőfajtákból.A kísérletnek az volt a célja, hogy egy olyan szőlőfajtát nyerjenek, amely amellett, hogy finom bort ad, két másik kikötésnek is megfelel: jól bírja a téli hideget, és hamar érik. Bora félédes fehérbor, fajtajelleges illatú, fűszeres zamatú, harmonikus savtartalmú, extrákban gazdag.
Ezt a fehérbort gyümölccsel körített könnyű ételekhez
kínáljuk 9-10 Celius fokon. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Cserszegi Fűszeres
Félédes |
|
|
|
|
Pozsonyi fehér és csabagyöngye keresztezése. Muskotályos illata,
szelíd savai vannak. Korán érik, már augusztus közepétől
szüretelhető. Csemegeszőlőként és borszőlőként egyaránt hasznosítják.
Kellemes zamata, tiszta íze jól illeszkedik friss sajtokhoz,
gyümölcssalátákhoz, de önállóan, vidám társaságok asztalán is megállja a helyét.
Ajánljuk 9-10°C-ra hűtve fűszeres ételek előtt vagy szárnyas
sültekhez, gyümölcsös desszertekhez. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Irsai Olivér
Félédes |
|
|
|
|
Október végi szüretelésű szürkebarát, mely magában hordozza a késői szüret jegyeit. Aranysárga szín, mazsolára emlékeztető íz, természetesen magas cukortartalom és szűrkebarát fajtára jellemző ízvilág.
Ajánlom elsősorban hölgyeknek ( de urak is előszeretettel fogyasztják ) desszertekhez. Borozgatáshoz az édessége miatt
azok is szívesen fogyasztják, akik nem is igazán borkedvelők. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Szürkebarát
Édes |
|
|
|
A késői szüret azt jelenti, hogy a szüretet valóban későn kezdik. 16-17. században Simon-Júda napján, október 28-án kezdték el szüretelni. Csak a mindenféle cukor hozzáadása nélkül készített, természetes maradékcukorral rendelkező borokat értékelhetjük valódi édesborként. A maradékcukor a borok egyik legfontosabb statisztikai adata: a borban maradó, ki nem erjedt cukortartalomra vonatkozik.
Semmiképpen sem desszertek mellé ajánljuk, inkább fogyasszuk őket a desszert helyett. Amennyiben viszont nem riadunk vissza egy kis kulináris kalandozástól, kóstoljuk össze őket a távol-keleti
konyha ínyencségeivel és fűszereivel.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16 °C
|
|
Papp Családi Pincészet |
|
Késői szüretelésű Olaszrizling - Édes |
|
|
|
|
Mély, sötét rubint színű, erdei gyümölcsre emlékeztető illatokban gazdag, telt, testes vörösbor. Íze kellemesen símogat, érett tanninokkal, hosszú utóizzel méltó kísérője vadakból, marha illetve sertéshúsból készült étekenek. Gyümölcsös lekvárra emlékeztető jellegű.
Fogyasztását 16-17 Celsius fokon ajánljuk. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Cabarnet Savignon
Száraz |
|
|
|
|
Telt ízű, testes, tanninokban gazdag, ugyanakkor kellemes gyümölcsös vörösbor. llatában meggy és egy csöppnyi cseresznye. Kóstolva szintén a meggy jut vezető szerephez.
Sültekhez és nehéz fűszeres ételek mellé is kínálható. Közepes test jellemzi, melyet jól kiegészít optimális sav és alkoholtartalma.
Fogyasztását 16-18 °C-on ajánljuk. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Kékfrankos
FélSzáraz |
|
|
|
|
A Merlot az egész világon ismert, világfajtának tekinthető vörösborszőlő. Nemzetközi besorolás szerint a nagy kékszőlő fajták egyike. Elegáns bíbor színű, meleg mediterrános illatú, mely finom dohánnyal indul, majd a meggy gyümölcs illata jelenik meg. Ízben fűszeres,de a gyümölcsök a meghatározóak.
Kitűnő kisérője a vadételeknek, vörös húsoknak és a kacsából készült ételeknek.
Ajánlott fogysztási hőmérséklet 14-16 Celsius fok. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Merlot
Félédes |
|
|
|
|
Egyik legértékesebb szőlőfajtánkból reduktív technológiával
készült bor. A gondos és szakszerű erjesztésnek köszönhetően
rendkívül üde és zamatos, élénk savakkal rendelkező ital.
Illatában és ízében a piros bogyós gyümölcsök -málna,
szeder, ribizli- dominálnak. A tavaszi, nyári délutánok,
esték kedélyes beszélgető bora.
Könnyű- ill. paprikás
ételekhez, szárnyasokhoz és salátákhoz ajánljuk 12-14 C-os
hőmérsékleten. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Kékfrankos Rozé
Száraz |
|
|
|
|
Magában hordozza az Olaszrizling legfőbb tulajdonságait,
melyek nagyon jó összhangban vannak a hozzáadott
virágmézzel. Igazi borkülönlegesség. Természetes cukor
hozzáadása nélkül készült, így a cukorbetegek is bátran
fogyaszthatják.
Ajánlom elsősorban HÖLGYEKNEK, (de Úrak is előszeretettel
fogyasztják) desszertekhez, borozgatáshoz az édessége miatt
azok is szívesen fogyasztják akik nem is igazán borkedvelők.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12 Celsius fok. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Mézes Olaszrizling |
|
|
|
|
Magában hordozza az Kékfrankos legfőbb tulajdonságait,
melyek nagyon jó összhangban vannak a hozzáadott
virágmézzel. Igazi borkülönlegesség. Természetes cukor
hozzáadása nélkül készült, így a cukorbetegek is bátran
fogyaszthatják.
Ajánlom elsősorban HÖLGYEKNEK, (de Úrak is előszeretettel
fogyasztják) desszertekhez, borozgatáshoz az édessége miatt
azok is szívesen fogyasztják akik nem is igazán borkedvelők.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 13 Celsius fok. |
|
Papp Családi Pincészet |
|
Mézes Kékfrankos |
|
|
|
Főoldal | Rólunk |
Boraink |
Pálinkáink | Szőlőmag örlemény | Fesztiválok | Galéria | Kapcsolat |
Webshop |
Papp-Bor BT. - Papp Pincészet | 8314 - Vonyarcvashegy Cseri utca 8. | pappbor@gmail.com - attila.pappbor@gmail.com | Tel/Fax: 0683/348-138 - 30/2678809 - 30/2048048 |