A Balatonfelvidéki borvidéket nem egyedül a megkülönböztetésre érdemes, ellenõrzött eredetű borainak sajátosságai, hanem a bennük is megtestesülõ természeti környezetének, történelmének, kulturális hagyományainak egyedisége együtt teszik különösen figyelemre méltóvá, Európa kellõs közepén. Mint Eötvös Károly írja:


"A Balaton és Bakony ez a két fönséges természeti tünemény egymást öleli át, egymásra árasztja fényét és sugarát, hagyományait, költészetét."

A Balatonfelvidéki borvidék szõlõhegyei pedig értékes gyöngyfüzérként mindenhol ott sorakoznak, ahol e két csodálatos tájegység ölelkezik. Apáról-fiúra szálló õsi intelem:

"A hegyek büszke magasán hagyjátok meg a magyar szõlõt! Szûrjetek a magasban olyan bort, amilyen isteneknek, királyoknak, igaz embereknek való, ünnepet nyújtó italként!"


A Balatonfelvidéki borvidék az ország egyik gyöngyszeme. A szőlő- és bortermelést a rómaiak honosították meg e területen. A PAPP-BOR BT. családi tradíciókra alakult. Törekszünk a borvidéken a szőlőtermelésből származó kiváló minőségű, magas fogyasztói értékű hordós és palackos borok készítése, előállítása. A borkészítés során a hagyományos és korszerű borászat értékeit kívánjuk ötvözni. Célunk, hogy a termékeink a minőségi borok palettáján kiváló minőséget képviseljenek. Boraink kis és nagykereskedelemben egyaránt megtalálhatóak. Pincészetünk részt vesz a helyi illetve az országosan megrendezett rendezvényeken.


 
 
Papp-Bor BT. - Papp Pincészet | 8314 - Vonyarcvashegy Cseri utca 8. | pappbor@gmail.com - attila.pappbor@gmail.com | Tel/Fax: 0683/348-138 - 30/2678809 - 30/2048048